Neurologisk årsagsbehandling af læringsbesvær, arbejdshukommelse, samt synsproblemer

Klient udtalelser om genoptræning af dovent øje

Jeg har altid haft på fornemmelsen, at noget ikke var, som det skulle være, men der har aldrig rigtigt været bevis for det. I sin tid, da jeg var 8 år, havde jeg jo klaret de forskellige syntests tilfredsstillende, så hvorfor dog det? – Dog var der en enkelt læge, der anede uråd og gav mig en klap. Den skulle styrke mit højre øje, hvis jeg blot brugte den på mit venstre ca. 30 min om dagen. Men det blev aldrig en succes, idet det var koordinationen og samarbejdet mellem øjnene, det var galt med. 

Jeg hørte om Klinik Syn og Indlæring via min mor, som havde hørt godt om stedet. Jeg valgte at kontakte klinikken og fik hurtigt aftalt en tid. Det var tydeligt, da jeg mødte Dorthe første gang, at der var et problem. Jeg var nu blevet 23 år gammel, men problemet var ikke just blevet mindre. Mit højre øje kunne stadig ikke følge mit venstre, når jeg læste. Dette bevirkede, at jeg læste langsomt, brugte min pegefinger som støtte under teksten og var meget ukoncentreret under læsning. Det var nærmest håbløst at reflektere over det læste stof. Jeg brugte alt for mange ressourcer på blot at kæmpe mig igennem. 

Jeg har nu afsluttet et år på Klinik Syn og Indlæring, og jeg har tydeligt kunnet mærke, at min koncentrationsevne er blevet forbedret, og at jeg er blevet meget skarpere i mine tanker. Jeg er overbevist om, at det skyldes min konstante træning med de forskellige redskaber, jeg har brugt i processen i det forløbne år. Mit samsyn er blevet væsentligt bedre, hvilket har været helt afgørende for, at jeg nu både fysisk og psykisk kan fungere optimalt. Jeg kan tydeligt mærke, at jeg har fået mere energi, og det virker som om, at verden åbner sig for mig, hvilket sandsynligvis har noget at gøre med det ekstra overskud, jeg nu har fået. 

Jeg kan varmt anbefale Klinik Syn og Indlæring 
Michael

24 år. Dovent øje
Michael

Efter at have mistet synet på højre øje, havde jeg ca 10 % syn på venstre øje, som jeg nok aldrig havde brugt. Så det var en omvæltning, ikke engang at kunne se, hvad man havde på tallerkenen, ikke kunne se tværs over vejen osv. Det var også lidt af et chok for en gammel matematiklærer, ikke at kunne spejlvende 4 logiske klodser, eller ikke at kunne se hvad jeg skrev. 

Men så kom jeg ud til Dorthe, som jeg kom i kontakt med, fordi jeg kender hendes mor. For ingen øjenlæger, optikere eller synscentralen mente, at optræning var en løsning for mig. Men heldigvis har træningen hjulpet utrolig meget. Den første gang jeg opdagede, der var fremgang, var da jeg pludselig kunne se mine negle, da jeg skulle klippe dem. Det var en dejlig opdagelse. Sådan er det gået gang på gang, når der var nye ting jeg kunne og kunne se. Jeg har altid haft et eller andet at ‘nørkle’ med, og troede, at jeg sagtens kunne strikke, men ak, ikke engang det kunne jeg. Men nu går det helt fint igen. 

Da Dorthe sagde, at jeg skulle prøve at sy, var det en overvindelse at få sytøjet fundet frem igen, men det gik, og nu har jeg sandelig også fået fat i symaskinen igen. Jeg er ihvertfald et eksempel på, at det kan betale sig at træne, jeg har helt sikkert fået et meget bedre syn, ved træningen samt den gode instruktion, jeg har fået af Dorthe. Tak Tak Tak. 

Hilsen Bodil 

Blind på højre øje og ca. 10 % syn på venstre.
Bodil

Jesper, der er født i 1987, kom til undersøgelse den 27. marts 2003 med disse problemer:

  • Sløret syn på afstand
  • Svært ved skift fra nær til afstand
  • Hopper over små ord ved læsning
  • Mister læsested / dårligt linieskift
  • Bruger finger under tekst

Ved undersøgelsen blev hans sanser, balance og koordination af små og store muskler (dermed også øjets muskulatur) testet. Grunden til at alle disse forskellige sanser og muskler undersøges er, at vores erfaring viser, at de små muskler i øjet bliver hurtigere til at koordinere korrekt, når man har en god grundlæggende kropsbevidsthed. 

Syn og samsyn:
Uden brille: Visus Afs: H: 120% V:30%
Visus nær: H: 100% V: 40% 

Intet samsyn hverken på nær eller afstand. 

Øjnene kunne ikke dreje ind til næsen, fikseringsevnen (evnen til at udføre præcise hop) var nedsat. 

Følgebevægelserne (evnen til at følge en linie i en bog) var under forventet, og de læserelaterede øjenbevægelser svarede til ca. 13 år (Jesper var 16 år på undersøgelsestidspunktet).

 ------------------------- 

Da Jesper slutter forløbet hos Klinik Syn og Indlæring den 2. juli 2004 efter 15 lektioner, har han opnået følgende resultater: 

Læsning og stavning går bedre, nu skal der erfaring til at give det sidste. 

Jesper har ikke længere sløret syn på afstand, kan sagtens skifte fra nær til afstand, mister ikke læsestedet mere og har ikke fingeren til hjælp. 

  • Synet på venstre øje er nu 90% på afstand og 100% på nær.
  • Der er begyndende samsyn på afstand og dybdesyn på nær.
  • Øjnene kan nu dreje helt ind til næsen, fiksationsevnen og følgebevægelserne er nu som forventet.
  • De læserelaterede øjenbevægelser er nu alderssvarende.
  • Der kan stadig arbejdes med samsynet, men det foreløbige resultatet er blevet rigtigt godt efter træning.

Uanset alder kan vi hjælpe med en bedre synsfunktion.

Synsproblemer
Jesper